Fém kalodák

A legerősebb csomagolási megoldásaink fémből készülnek. Ezek a kalodák hosszú távú használatra lettek tervezve. Az áruk biztonságos pakolását, tárolását vagy mozgatását teszik lehetővé. Ezek alapján hívhatnánk őket szállító, vagy logisztikai eszköznek is. Ideális felhasználási területei a különböző gyárak, gyártó sorok vagy logisztikai központok lehetnek. Mindenképpen olyan közeg, ahol fontos az áru masszív védelme, de szempont a mozgathatóság is.

Ha fém kalodákról van szó, akkor mindig egy sokszor felhasználható, hosszú távra tervezett eszközről beszélünk. Magasabb szintű tervezést igényel az elkészítésük és a hozzá szükséges alapanyagnak is magasabb ára van, mint például a műanyag vagy papír esetében. Ezzel együtt rendkívül strapabírók, sokáig használhatók és ami igazán halhatatlanná teszi őket az az, hogy könnyen javíthatók, átalakíthatók.

Felhasználásuk gyárakon, nagyobb üzemeken belül a leggyakoribb, ahol nehezebb, nagyobb méretű elemeket kell rendszerezni, mozgatni. Nagyon hatékonyan használhatók áruk mozgatására, kialakítástól függően akár több termék is biztonságosan ráhelyezhető. Előfordul olyan felhasználási igény is, ahol kisebb méretű és teherbírású kalodákra van szükség. Ilyenkor erős műanyagokból készítjük el a kalodát, ami hasonló jellemzőkkel bír, mint a fém társaik. A mozgatást a kalodák kerekei végzik, ami talán a legnagyobb előnyük. Az áru mozgatásához ugyanis nincs szükség gépekre, hiszen saját lábán mozgatható. Ahhoz, hogy felpakoljuk a termékeket a fém kalodákra, egyúttal a szortírozást is elvégezhetjük, így még hatékonyabbá tehetjük a folyamatainkat.

Fém kaloda előnyei az EUR raklappal szemben

 • Az EUR raklapra helyezett áru könnyen felborulhat, a fém kaloda esetében viszont ettől nem kell tartanunk.
 • Szerkezetéből adódóan sokkal masszívabb a raklapnál. A fém kaloda nem törik el és használat közben nem is szemetel (nem hullik róla forgács), nem hagy nyomot a műgyanta a padlón sem.
 • Kerekei révén önmagában is mozgatható. Nem szükséges hozzá gép, targonca vagy egyéb más szállítóeszköz.

 

amire büszkék vagyunk

 • 210 millió 210 millió

  doboz csomagolást készítettünk már a világ számos országába

 • 18 millió 18 millió

  gépjárműhöz szükséges terméket csomagoltunk már be

 • 16 tonna 16 tonna

  csomagolóanyagot mozgatunk meg naponta

érdeklik

szolgáltatásaink?
Elnyert pályázatok <