Műanyag csomagolások

A műanyag csomagolásokat leginkább gyártásban, illetve logisztikai területen használják. Az autóipar az egyik legnagyobb felvevő piaca, ahol sérülékeny, törékeny termékek mozgatására szolgáló tálcákra, ömlesztett áruk számára készülő térkitöltőkre és csomagoló fóliákra egyaránt szükség van. Olcsóbb, költséghatékony megoldásnak számítanak és jól alakíthatók szinte bármilyen formára.

Ha termékek szortírozására van szükség, akkor leginkább a műanyag csomagolások jöhetnek szóba. Kellően erősek tudnak lenni, hogy tartsák akár a több sorban egymásra kerülő termékeket, de mégis könnyen alakítható az áru egyedi formájára. Fontos megjegyezni, hogy a termékek közötti elválasztó tér kialakításában a műanyag az egyik legjobb alapanyag.

Milyen típusú műanyag csomagolásokat készítünk?

Műanyag logisztikai tálca

Ezek az elemek a nagyon törékeny áruk tárolására, szortírozására szolgálnak. Leginkább a virágos gyűjtőkre vagy a műanyag tojástartókra hasonlítanak, csak ezekbe inkább izzók, fém, kerámia vagy üveg alkatrészek kerülnek. Az autóipar és a logisztikai központok alkalmazzák leginkább az ilyen megoldásokat. Számukra ugyanis nagyon fontos az elemek közötti távolság, hogy megvédjék áruikat attól, hogy összekoccanjanak, törjenek a gyáron belüli mozgatás során.

Nem mellékes szempont, hogy ezek a tálcák a csomagoláson és védelmen túl megfelelően pozicionálják a termékeket. A fejlett autóiparban, a robotok számára ideális irányba hozhatók az egyes alkatrészek, amivel aztán könnyen tudnak dolgozni, egyszerűen meg tudják fogni az alkatrészeket.

Egyutas logisztikai tálca

A műanyag csomagolás területén megkülönböztetünk egyutas- és többutas csomagolásokat. Az egyutas csomagolás nem egyszer használatos megoldást jelent. Sokkal inkább egy optimálisan tervezett kivitelezést, ami egy logisztikai körre van kifejlesztve.

Többutas logisztikai tálca

A többutas csomagolási kivitelek a hosszú távú használhatóságban erősek. Bírják a többszöri mozgatással, átrakodással járó igénybevételeket is. Ha egy csomagolást hosszú távon szeretnénk használni, akkor óhatatlanul felmerül a tisztán tarthatóság, illetve a tisztíthatóság szempontja, amelynek meg kell tudniuk felelni.

Antisztatikus csomagolások

Ha műanyagról van szó, figyelemmel kell lennünk a sztatikai paraméterekre is. Fontos kérdés, hogy a csomagolás antisztatikus (ESD) legyen-e.

Színkódok a csomagolásban

Ha műanyag csomagolásra gondolunk, leggyakrabban egy fehér színű, nem átlátszó anyag jelenik meg a szemünk előtt. Ez nem véletlen, hiszen sokan használják ebben a színben. Viszont nagy jelentősége lehet a különböző színű csomagolásoknak. Van ahol az új és a selejt áru megkülönböztetésére alkalmaznak eltérő színű, de ugyanolyan formájú csomagolásokat.
Máshol a különböző színek más-más alkatrészeket jelölnek, így segítve a logisztikát és az összeszerelési munkálatokat.

Térkitöltők dobozokba

A termékeket egy nagyobb egységen, dobozon belül térkitöltőkkel könnyen megvédhetjük. Ezek általában valamilyen felfújható légpárnák, fóliák vagy habból készült rétegek szoktak lenni. Segítenek fixen tartani a csomagoláson belül az elemeket, alkatrészeket.

Az ilyen típusú csomagolások könnyű termékekhez, kisebb alkatrészekhez ideálisak, azokat tudják jól megvédeni, mozdulatlanul rögzíteni.

Műanyag fólia

A műanyag fóliák nagyon gyakoriak a csomagolások területén. Könnyű, olcsó eszközök, amelyek védőcsomagolásokként funkcionálnak. A legkülönfélébb polietilén tasakok, zacskók és zsákok gyártását végezzük, amelyek lehetnek akár légpárnával ellátottak és antisztatikusak (ESD) is.

Jellemző felhasználása ezen csomagoló anyagoknak az ömlesztett áruk védelme, csomagolási egységek képzése vagy dobozon belüli extra védelem nyújtása.

Jellemzően ömlesztett áruk biztosítása, csomagolási egységek képzése vagy dobozon belüli extra védelem esetén jó választás a műanyag fólia, mint csomagoló anyag. Széles körben felhasználhatók és remekül védik a termékeket a karcolódástól, a portól és egyéb szennyeződésektől.

amire büszkék vagyunk

  • 210 millió 210 millió

    doboz csomagolást készítettünk már a világ számos országába

  • 18 millió 18 millió

    gépjárműhöz szükséges terméket csomagoltunk már be

  • 16 tonna 16 tonna

    csomagolóanyagot mozgatunk meg naponta

érdeklik

szolgáltatásaink?
Elnyert pályázatok <