Csomagolás tervezés

Nincs két egyforma termék, így két egyforma csomagolás sincs. A csomagolás tervezés során mindig arra törekszünk, hogy a legoptimálisabb védőborítást készítsük el, az adott termék egyedi jellemzőihez igazodva. Nem gond, ha nincs kész terv a csomagolásról. Akár egy darab minta termék alapján is el tudjuk készíteni a megfelelő csomagolást.

Milyen egy jó csomagolás?

Egy csomagolás akkor lesz igazán jó, ha maximálisan illeszkedik az adott termékhez, megvédi azt és még gazdaságos is. Éppen ezért mi mindig szem előtt tartjuk a helytakarékosságot és a könnyen szállíthatóságot, hiszen így lehet igazán költséghatékony a kész csomagolás.

Kiemelt figyelmet fordítunk a tervezésre

Csomagolás tervezés kapcsán általában kétféle megkeresést szoktunk kapni. Előfordul, hogy az ügyfeleink pontos tervekkel érkeznek, azaz kész rajzzal és 2D vagy 3D modellekkel. Ezek nagyon jó kiindulási alapot jelentenek, vagy éppen teljesen konkrét elvárásokat, aminek meg kell felelnünk.

Ennél azonban gyakoribb, hogy csupán egy termékből kell kiindulnunk és ez alapján fejlesztjük ki a legalkalmasabb csomagolást. Őszintén szólva jobban is szeretjük, amikor van lehetőségünk kézzel foghatóan megismerni a terméket, amihez csomagolást tervezünk. Olyan esettel is találkoztunk már, hogy a megrendelő nem árulta el, milyen termékre kell a csomagolást terveznünk. Meglehetősen nehéz feladat volt konkrétumok nélkül csomagolást készíteni, de végül sikerült teljesítsük az elsőre lehetetlennek tűnő küldetést.

Gyakori igénye az ügyfeleinknek, hogy lapra szerelten kérik az elkészített csomagolásokat, hogy költséghatékonyabban tudják azt magukhoz beszállítani. Ilyenkor úgy tervezünk, hogy a csomagolás egyszerűen összeállítható legyen, mindenféle speciális eszköz, ragasztó vagy éppen tűzőgép nélkül. Ekkor önzáró, ragasztó és kapocs nélküli dobozokat készítünk.

A felhasználás oldaláról közelítünk

A legmodernebb csomagolási szoftverek segítségével dolgozunk, hogy megtaláljuk az ügyfeleink számára legideálisabb csomagolást. Számos szempontot kell ugyanis figyelembe vennünk a minőségi kívánalmakon túl. Ilyen például a gazdaságosság, a jól szállíthatóság, a termék súlya, vagy éppen a dobozok egymásra helyezhetősége.

24 órán belül ingyenes mintát készítünk

Mi a SPED-PACK-nál abban hiszünk, hogy a tökéletes szállíthatóság alapja a gondos tervezés. Éppen ezért a csomagolások készítésénél szeretünk biztosra menni és letesztelni a megoldásainkat. Konkrét tervek esetén 24 órán belül prototípust tudunk készíteni. Lézeres plotterrel, milliméter pontosan készítjük el a mintát, amit ügyfelünkkel együtt ki is próbálunk.

A legkisebbtől a legnagyobbig

Akár 2-3 méter nagyságú dobozokat is megtervezünk, ha például egy autó szélvédőjéről van szó, vagy netán egy komplett kerékpárról. Ekkor speciális, belső betéttel, illetve merevítőkkel látjuk el a csomagolást, hogy a benne rejlő termék semmiképpen se sérüljön szállítás és rakodás közben.

A legkisebb csomagolás, amit eddig készítettünk egy 7 mm x 3,5 mm-es papír határoló elem volt, amit elektromos motor szállításánál, a szénkefék közé szántak – ezzel megakadályozva azok elmozdulást. Bár a papír csomagolóanyagok a legelterjedtebbek, mi nem ijedünk meg a műanyagból, fémből vagy éppen a fából készülő csomagolásoktól sem.

amire büszkék vagyunk

 • 210 millió 210 millió

  doboz csomagolást készítettünk már a világ számos országába

 • 18 millió 18 millió

  gépjárműhöz szükséges terméket csomagoltunk már be

 • 16 tonna 16 tonna

  csomagolóanyagot mozgatunk meg naponta

érdeklik

szolgáltatásaink?

Speciális
szolgáltatásaink

 • Egyedi fa-, fém-, műanyag szállítási csomagolások

  Mindig a feladathoz legjobban illő megoldást választjuk. A tökéletes csomagolással nem csak gyorsabb és biztonságosabb lesz a szállítás, de költséghatékonyabb is. Szeretünk biztosra menni, ezért rendszerint készítünk ingyenes mintát is.

  Részletek
 • Tengeri szállításra alkalmas gépcsomagolás

  Csomagolásainkkal gyakran evezünk tengeri vizekre. A szállítandó áruk ilyenkor nagyon speciális felkészítését és védelmet igényelnek. Bírniuk kell a szélsőséges időjárást, a rendszerint hosszú utat, de még a többszöri átrakodást is.

  Részletek
 • Hullámkarton védőcsomagolás

  Ahol nem lényeges a megjelenés, csupán a termékek védelme, a szállíthatóság és a gazdaságosság a cél, ott titkos fegyverünk a hullámkarton. Sokféle terméket kellett már ellátnunk védelemmel, a sörös doboztól egészen a komplett autó alkatrészig.

  Részletek
Elnyert pályázatok <