Fa termékek

A fából készülő termékeink egyszerre védőcsomagolások és közben a könnyed szállításnak a megteremtői is. A faládák például masszív keretet adnak a szállítandó árunak, a raklapok pedig gyakorlatilag erre születtek. Legyen az egyutas, azaz egy logisztikai körre tervezett raklap vagy strapabíró EUR kivitel. Összességében a fa csomagolások erősebb védelmet nyújtanak a papír alapúakkal szemben, így a nehezebb áruk is mozgathatók, ráadásul az időjárás sem szólhat közbe.

Ha egy nehéz alkatrészt, nagy súlyt nyomó gépet kell szállítani, akkor alapvetően fa alapú csomagolásban gondolkozunk. Azért szeretünk fával dolgozni, mert kellően szilárd és erős ahhoz, hogy elbírja a többszöri megemelést és az egymásra rakodást is. Ezzel együtt pedig remekül alakítható alapanyag az egyedi igények kiszolgálására.

Fokozott odafigyelést követelnek ezek a csomagolások, mert jellemzően egyedi alkatrészek, drága és nehéz gépek kerülnek bennük szállításra, gyakran extrém körülmények között. Többnyire külső helyszínen végezzük a csomagolást, de arra is volt már példa, hogy telephelyünkre érkeztek be a csomagolásra váró termékek.

Milyen csomagolásokat készítünk fából?

Raklapok

A raklap az áruszállítás alfája és ómegája. A tökéletes megoldás, ha egy nagyobb alkatrészt, gépet szeretnénk szállítani, mert biztos alapot ad az emeléshez, mozgatáshoz.

Egyutas raklap

Az egyutas raklapok sajátossága, hogy pontosan egy logisztikai körre vannak tervezve. Ez nem azt jelenti, hogy egyszer használatosak. Tökéletesen kibírják a fel- és lerakodást, további átpakolásokat, vagyis a szállítást és a raktározást. Viszont nem elvárás, hogy több fuvart, sorozatos szállítást kibírjanak. Ez egy olcsóbb megoldás, amely rövid távú használatra lett kifejlesztve.

Többutas raklap

Ha hosszú távon szeretnénk használni egy vagy több raklapot, akkor mindenképp a többutas raklap lesz a jó választás. Az EUR néven ismert szállítóeszköz pontosan abban erős, hogy bírja a kiképzést és nem adja meg magát folyamatos rakodás, szállítás és mozgatás során sem. Drágább mint az egyutas kivitel, cserébe strapabíró és többször is felhasználható.

Faládák

A faládák, mint csomagolások jellemzően teherviselőként funkcionálnak. Megakadályozzák, hogy a termékek összenyomják egymást, ráadásul dobozt dobozra is pakolhatunk, optimálisan kihasználva a szállításhoz rendelkezésre álló teret.

Ezzel együtt van olyan igény is, hogy ne ütődjenek vagy koccanjanak össze a termékek a szállítás során. Ilyenkor a teljes körű védelem érdekében merevítőkkel, térkitöltőkkel kell kiegészíteni a csomagolást. Ekkor sokkal inkább beszélhetünk minden oldalán zárt fa dobozokról, mintsem fa ládákról.

Ha sok faládát igényel az adott feladat, akkor kardinális kérdéssé válik a szállíthatóság. Ilyen esetekben tudnunk kell a szállítás módját és a szállításra alkalmas felület nagyságát. Az optimális helykihasználásra már a tervezéskor figyelemet fordítunk, hogy ne csak az áru férjen el a csomagolásokban, hanem a csomagolás is férjen el például a kamionon, vagy éppen a konténerben.

Pontosan tudjuk, hogy a csomagolással a munkánk még nem ért véget. Ha minden csomag szállításra kész, akkor a következő lépés a rakodás. Rendszerint ebben a fázisban is részt veszünk, és saját gépeink segítségével és szakértelmünkkel elvégezzük a felrakodást.

Faládákba jellemzően gépeket, csővezetékeket, elosztószekrényeket, nagyobb helyigényű és nehéz elemeket csomagolunk, de előfordult már, hogy komplett autókat kellett védőcsomagolással ellátnunk.

 

 

amire büszkék vagyunk

  • 210 millió 210 millió

    doboz csomagolást készítettünk már a világ számos országába

  • 18 millió 18 millió

    gépjárműhöz szükséges terméket csomagoltunk már be

  • 16 tonna 16 tonna

    csomagolóanyagot mozgatunk meg naponta

érdeklik

szolgáltatásaink?
Elnyert pályázatok <