Energiaipar

Az energiaipari monstrumokat maximális óvatossággal kezeljük, ha csomagolásról van szó. Csak precíz munkát adunk ki a kezünkből, az áru sérülése szóba sem jöhet.

Gyakran dolgozunk erőművi alkatrészekkel, hűtőtornyokkal. 2019-ben például 120 kamionnyi acél tartóelemet és erőművi részegységet kellett becsomagoljunk 4 hét leforgása alatt. Hatalmas logisztikai kihívást jelentett ez számunkra, de alapos előkészítéssel és gondos tervezéssel hozzásegítettük az erőművet a további működéséhez.

A felelősség a mi kezünkben van

Óriási térfogatú alkatrészeket mozgatunk, melyeknek rendszerint az értékük is magas. Pontosan tudjuk, hogy hatalmas felelősséggel jár a munkánk, hiszen hűtőtornyokat, nélkülözhetetlen ipari alkatrészeket kell úgy becsomagolnunk, hogy azok nagy távolságra is szállíthatóak legyenek, és biztonságban meg is érkezzenek új helyükre.

Speciális igényekhez egyedi csomagolás

Ezen a területen nem ritka, hogy időtálló csomagolást kell terveznünk, amelynek nemcsak a szállítást kell tökéletesen kibírnia, hanem adott esetben egy hosszabb időszakot is, amíg újra használatba kerül az adott alkatrész.

Készítettünk már úgy kapcsolószekrényeknek csomagolást, hogy tudtuk, a szállítást követően fél év is eltelhet a tényleges felhasználásig. A feladat különlegességét az adta, hogy a beépítésre váró szekrényeket kültéren tárolták, meglehetősen hideg éghajlaton. Ilyenkor extra védelmet és speciális megoldásokat kell használnunk a csomagolástervezés során. Fontos szempont, hogy légmentesen zárjon a csomagolás, a védőrétegek alkalmazkodjanak a hőmérséklet váltakozásához, de ellenálljon párának és a csapadéknak is.

Először tűpontos felmérést végzünk

Az energiaipari megbízások jellemzően helyszíni csomagolást igényelnek. Pontosan azért, mert egyedi, nagy méretű elemekről van szó, melyeket mindenképp élőben, a terepen kell felmérnünk.

Megkeressük a legoptimálisabb megoldást

A felmérést követően kidolgozzuk a legoptimálisabb megoldást az adott feladathoz. Figyelembe véve a biztonságot, az optimális térkihasználást és a szállíthatóságot is. Kiemelten a közúton szállítandó, akár túlméretes rakományok csomagolása esetén, ahol közlekedési előírásokat, szabályokat is figyelembe kell vennünk már a tervezés során.

A helyszínen elvégezzük a csomagolást

Az előre meghatározott csomagoló-alapanyaggal térünk vissza a helyszínre, és kezdjük meg a munkálatokat. Ha kell, a termék mozgatáshoz minden szükséges gépet biztosítunk, legyen szó targoncákról, rakodást segítő gépekről, darukról vagy éppen kamionokról. Amennyiben az indokolt, saját munkaállomást is felállítunk a csomagolás helyszínén.

Speciális
szolgáltatásaink

 • Egyedi fa-, fém-, műanyag szállítási csomagolások

  Mindig a feladathoz legjobban illő megoldást választjuk. A tökéletes csomagolással nem csak gyorsabb és biztonságosabb lesz a szállítás, de költséghatékonyabb is. Szeretünk biztosra menni, ezért rendszerint készítünk ingyenes mintát is.

  Részletek
 • Tengeri szállításra alkalmas gépcsomagolás

  Csomagolásainkkal gyakran evezünk tengeri vizekre. A szállítandó áruk ilyenkor nagyon speciális felkészítését és védelmet igényelnek. Bírniuk kell a szélsőséges időjárást, a rendszerint hosszú utat, de még a többszöri átrakodást is.

  Részletek
 • Hullámkarton védőcsomagolás

  Ahol nem lényeges a megjelenés, csupán a termékek védelme, a szállíthatóság és a gazdaságosság a cél, ott titkos fegyverünk a hullámkarton. Sokféle terméket kellett már ellátnunk védelemmel, a sörös doboztól egészen a komplett autó alkatrészig.

  Részletek

a közös munka lépései

 • árajánlat és megállapodás

  A tökéletes végeredmény alapja a gondos tervezés. Ezért alapos egyeztetést végzünk a munkánk megkezdése előtt. Letisztult felépítésű szervezetünk pedig gyors ajánlatadást tesz lehetővé.

 • ingyenes terv és minta

  Minden csomagolást ingyenesen milliméter pontosra megtervezünk, és mintát is gyártunk belőlük, így kockázat nélkül próbálhatják ki csomagolásainkat.

 • elkészítés és csomagolás

  Garanciát vállalunk arra, hogy a csomagolásainkkal szállított termékek kifogástalan állapotban érkeznek meg az új helyszínre.

érdeklik

szolgáltatásaink?

rólunk mondták

ügyfeleink véleményei
 • A SPED-PACK csapata magas szintű csomagolástechnikai szolgáltatásukkal évek óta biztosítja közúti-, tengeri-, valamint légi projektszállítmányaink biztonságos kiszállítását. Vevő orientált, hatékony tanácsadási szolgáltatásuk, rugalmas és szakszerű kivitelezésük, valamint piacképes árpolitikájuk cégünk meghatározó logisztikai szolgáltatójává tette őket.

  Zsobrák Róbert, Head of Logistics - Enexio 
 • A SPED-PACK évek óta segíti munkánkat távoli országokba irányuló gyártóeszköz-transzfer projektekben. Mindig egyedi felmérés alapján, egyedi csomagolást rendelünk, gyakran változnak a határidők, sokszor kell összevonni vagy szétbontani gépcsoportokat. Szerencsére a cég nagyon rugalmas, a dolgozóik igazi profik, gyorsan és szakszerűen dolgoznak. A SPED-PACK által becsomagolt eszközök mindig épségben megérkeznek a rendeltetési helyükre, szeretek velük dolgozni.

  Hamvas Gábor, Engineering Leader Flow5, SRS - Aptiv
 • A SPED-PACK Kft. több mint 20 éve a Neuzer Kerékpárgyár megbízható beszállítója. A közös fejlődés nem csak a munkában, hanem a személyes kapcsolatokban is jelen van. Az üzleti tevékenységen kívül fontos számunkra, hogy partnereink vegyenek részt a közösség építésében. A SPED-PACK Kft.  rendszeres önzetlen támogatója a városi rendezvényeknek, amivel sok ember kikapcsolódását segítik.

  Neuzer András, ügyvezető igazgató - Neuzer Kerékpár
 • Amit első gondolatként írnék az az, hogy a mai világban nagy érték az üzleti és az emberi bizalmi kapcsolat megléte, annak kiépítése energia és időigényes feladat . A veletek való sok éves együttműködésünk során testközelből tapasztalhattam meg, hogy ez a kettő nálatok szorosan együtt jár. Nyíltak, őszinték és partner-orientáltak vagytok, mely tény - nekem - legalább annyit ér, mint egy közös ügylet számszerűen kifejezhető pénzügyi eredménye.

  Bartha Szabolcs, cégvezető - Orange Pack TRADE Kft.
 • A SPED-PACK Kft.-vel több mint 10 éve tartó kapcsolatunkra elmondható, hogy az mind a kereskedelemre, szolgáltatásra és pénzügyre vonatkozóan korrekt. A kapcsolattartás mindig hibátlan, megbízható és jól működő.

  Kiss István, tulajdonos/cégvezető - Ju-Pis Papír Bt.
Elnyert pályázatok <